.

Saturday 30 March 2013

BİREYSELLİK, TOPLUM ve DEVLET ile DŞNCELER

Pleasantville, ya da Türkiyede tanıtılan adıyla Yaşamın Renkleri, üç Oscar da dahil olmak üzere bir çok ödüle layık görülmüş, Gary Ross tarafından yazılmış, yönetilmiş ve çekilmiş olan, 1998 yapımı bir sinema filmidir. Filmin başrollerinde Tobey Maguire ve Reese Witherspoon oynamaktadır.
Film, gerçek anlamda, günümüz dünyasında yaşayan iki genç karşı cins kardeşin, mucizevi bir şekilde ve istemsiz olarak, herşeyin düzenli ve mükemmel olduğu bir dünyaya ışınlamasıyla başlıyor. Bu dünya, televizyonda bir dizi olarak yayınlanan Pleasantville.
İki kardeş kendilerini aniden televizyonun içinde, Plesantvillede bulmadan önce iki dünya, -gerçek olan ve Pleasantville dünyası- yüzeysel olarak tanıtılıyor. David ve Jessica kardeşlerin yaşadığı 20.yüzyıl dünyasında göze çarpan ilk şeyler; çocukların babalarından ayrı yaşaması; yani annelerinin boşanmış olması. Ayrıca arada geçen diyaloglardan ve olaylardan da ailenin fertleri arasındaki iletişim kopukluğunu görüyoruz.

Ordercustompaper.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!

David ve Jessicanın annesi ile babası telefonda haftasonu çocuklarla zaman geçirecek olanın kim olduğu değil çocuklardan hangisinin uzak ve rahat olacağı konusunda tartışıyorlar. Öte yandan, iki kardeş Jessica ve David sadece televizyon için birbirleriyle kavga ediyorlar. Daha gece impertinence olmadan, sokaktan geçen tek araba olarak polis arabasını görüyoruz. Okulda David sevdiği kıza yaklaşamıyor bile, sadece hayallerini kurabiliyor. Kızkardeşi Jessica ise arkadaşlarıyla beraber okulun gizli köşelerinde sigara içiyor. Derslerin hepsinde Dünyanın nasıl ve ne kadar kötüye gittiği...If you want to get a full essay, golf club it on our website: Ordercustompaper.com



If you want to get a full essay, wisit our page: write my paper

No comments:

Post a Comment